25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Reboot a legrosszabb formában

-T0ng- | 2017.08.22. 09:12 | kategória: film

Manapság reneszánszát élik az egyes régi nagy franchise-ok felélesztése, ha tetszik, ha nem. Még sokszor akkor is, ha a feltámasztani kívánt film már akkor hullaszagtól bűzlött, amikor eltemették. Ennél persze csak az rosszabb, mikor fognak valamit, ami régen működött és úgy élesztik fel, ahogy azt sehogy sem kéne.

Starsky és Hutch, 21 Jump Street, Hazard megye lordjai, Baywatch. A teljesség igénye nélkül pár olyan film, amikről a stúdiók nem csak azt gondolták, hogy jó ötlet lenne feltámasztani mozifilm formájába, de egyből adni is kell neki egy teljesen más hangulatot, mert az aztán megoldás arra, hogy új közönséget csináljanak maguknak.

Aki kicsit is ismeri az alapműveket, az tudja, bár akadtak olyan jelenetek bennük (különösen a Starsky és Hutch-ban, vagy a Hazard megye lordjaiban), amiken egy jót mosolyogtunk, vagy épp komikusnak szánták, de nem kifejezetten vígjátékok voltak.

Erre valaki csettintett egyet és azt gondolta, hogy ezeknek a filmeknek vígjátékká kell válni, abból is a lehető legrosszabb, sokszor csak az obszcén, szexista, testrész és finghumorral operáló komédiává.

Én, aki gyerekként tátott szájjal néztem többek között a fent említett sorozatokat (és mellé a Szupercsapatot, a Knight Rider-t, stb.) mély csalódást váltott ki, hogy ennyire minősíthetetlen megvalósítást kaptak azok a sorozatok, amik szebb napokat is megéltek.

Persze tisztelet a kivételnek, hisz a 21 Jump Street kifejezetten jól sikerül ilyen formában, ugyanakkor ez pont arra volt jó, hogy valaki erőt merítsen belőle és vígjátékot csináljon a Baywatch-ból, ami sehol sem volt az.

Persze mondanom sem kell, a téma apropója most maga a Knight Rider reboot, ami a Galaxis Őrzői második része kapcsán került ismételten a köztudatba.

A David Hasselhoff-ot a hírnévhez segítő sorozat a befejezése óta csak van. Popkultúrális ikon, generációm gyerekkorának ékköve és valami, amivel bár lehetne mit kezdeni, de senki nem hajlandó tisztességesen belevágni. Volt itt Team Knight Rider, Knight Rider filmek tömkelege (amiből egynek semmi köze nem volt hozzá csak jó Mad Max rip off volt) és persze a sorozat újraindítása Michael Knight fiával. Ezek a próbálkozások viszont mind kudarcot vallottak. Hiányzott belőlük az a varázs, az az extra, ami többé teszi őket, mint vasárnap délutáni sorozat, és ad egy olyan pluszt, amitől felérhet az eredetihez.

Nem csoda hát, hogy a Hof nagy erőkkel kezdett el kampányolni egy új felélesztésér. Persze az kérdéses, hogy az ő Logan keménységű reboot ötlete mennyire állná meg a helyét, de mindenképp jobban hangzik, mint a Weinstein Company ötlete.

Ők ugyanis egy komikus reboot-ban gondolkodnak, Kevin Hart és John Cena (!!!!) főszereplésével. John Cena neve nálam a sz*rral forrt egybe. Már elnézést a kifejezésért, de tényleg. Akad pár a pankrációs szövetség által pénzelt zs-kategóriás macho akciófilm amibe a betonkocka állú álsportoló megmutatja, hogy színésznek pont olyan rossz, mint amilyennek kell lennie egy meccsen, erre pedig jön valaki, aki jó ötletnek tartja őt szerepeltetni egy filmben.

Kérdem én! Mikor tervezik abbahagyni a hullák böködését Hollywoodban? Mikor jön el az, amikor egy tisztes halált halt sorozatnak hagynak egy kis békét és vagy becsülettel emlékeznek meg róla, vagy sehogy.

Persze tudom a választ! Amíg pénzt lehet látni mindenben, addig azért mindig lesz valaki, aki még az Airwolf-ot is képes lenne romantikus vígjátéknak megcsinálni egy kis altesti humorral, de addig is minden lépéssel egyre inkább ölik meg gyerekkorunk emlékeit.

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.