Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Curious Expedition 2

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Folytatódik a viktoriánus kalandozás – ezúttal robotokkal.

2022.09.26. 14:37 | szerző: Wing | Ismertető/teszt

Szinte alig száradt meg a virtuális tinta a legutóbbi Curious Expedition 2 tesztünkön, máris itt az újabb DLC, amelyet személy szerint egyáltalán nem bánok, hiszen a CE-sorozat mind hangulatában, mind játékmenetében rendkívül egyedi.

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Egy kis csapattal kell felfedezni egy rakás procedurálisan generált szigetet, mindezt steampunkkal súlyosbított viktoriánus korszakban, ahol a bennszülött intelligens pávák tudvalevőleg nem szeretik a két lábon járó, beszélő vakondokat, de nekünk is vigyáznunk kell, mert a csapatunkban van, aki a magaslatoktól, más a pillangóktól fél, és mivel nemrég egymásba szerettek, ha egyikük lelép, a másik követi – mi egyébre lehet szüksége az embernek? Talán ennyi bevezető elég is játékhoz, most lássuk inkább az új DLC-t, amely a Robots of Lux névre hallgat!

A Lux Lab az alapjátékban szereplő három földrajzi társaság egyike, az új tartalom pedig leginkább köréjük csoportosul. Ami elsőre feltűnhet (ha már egy meglévő játékot folytatunk), az az új helyszín – természetesen Párizsban, ahol a játék két küldetés között játszódik. A régi színház (Old Theatre) néven futó új épület valójában egy bolt, ahol bevásárolhatunk különféle robotokkal kapcsolatos felszerelésekből, valamint új robot-csapattársakat is felbérelhetünk.

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

A gépek maguk sokaknak ismerősök lehetnek, hiszen a DLC amolyan crossover a SteamWorld Heist nevű játékkal: a két új játszható karakter közül az egyik, Piper Faraday onnan kerül ki, és teljesen új mechanizmust is hoz a játékba. A robotok ugyanis idővel lemerülnek, ezért akkumulátorokkal kell újratölteni őket. Akkukat sokféleképpen szerezhetünk, van olyan tárgy, amellyel szerves anyagokból készíthetünk akkumulátorokat, egyes robotok viszont maguk pottyantanak meghatározott időközönként egyet. A „sanity”, mint fő játékelem azonban megmaradt: ha elfogy, a játéknak vége, de érdekes módon elektromos kis barátaink is ugyanúgy vissza tudják maguknak tölteni pl. whiskeyvel vagy sajttal (hmm...). Ha a robot lemerül, a képességei jelentősen leromlanak, úgyhogy lehetőleg kerülni kell.

Cikkajánló
Curious Expedition 2 DLC-k tesztje
Két új DLC és néhány ingyenes újdonság érkezett a Verne-szimulátorhoz.
» Olvasd el!

A robotokon túl egy másik játszható karakter is bekerült a DLC-vel, a „naturalist”, akinek a különleges képessége, hogy bármilyen állatot a játékban meg tud szelídíteni – állatokból pedig van bőven! Nem csupán békés állatokat, hanem akár a félelmetes óriásrákot is, ami amúgy egy 7-8. szintű csapatnak nem ellenfél, de az elején rendszeresen instant menekülésből állt a „harc”. A naturalist amúgy egy jetivel kezdi a játékot, míg Piper Faraday két másik SteamWorld Heist karakterrel indul neki a küzdelmeknek: Billy Gill-lel és Valentine Butterbolttal. Természetesen mindketten robotok, úgyhogy szükség lesz azokra az akkukra. :-)

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Végszónak annyit, hogy ugyan új pályák most nincsenek, azért a tartalom így sem rossz, néhány eurós árért jó pár órányi szórakozást kaphatunk – maga a játék pedig továbbra is borzasztó addiktív. ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLCCurious Expedition 2 – Robots of Lux DLCCurious Expedition 2 – Robots of Lux DLCCurious Expedition 2 – Robots of Lux DLCCurious Expedition 2 – Robots of Lux DLCCurious Expedition 2 – Robots of Lux DLC
Curious Expedition 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Curious Expedition 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló