Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Tencent még nagyobb részesedésre hajt a Ubisoftban

A Tencent még nagyobb részesedésre hajt a Ubisoftban

Az a cél, hogy idővel a legnagyobb részvényes legyen a kiadóban.

2022.08.09. 22:36 | GeryG | kategória: Üzleti

A kínai konzorcium, a Tencent még 2018-ban vásárolt 5%-os részesedést a francia Ubisoft kiadóban. Akkor a részvényekért 66 eurót fizettek papíronként, ezzel a cég második legnagyobb részvényesévé váltak. A legfrissebb hírek szerint most az a terv, hogy ezt jelentősen megnöveljék és lényegében a Ubisoft fő részvényesévé váljanak.

A Tencent a Reuters beszámolója szerint ugyanis hajlandó lenne akár 100 eurót is fizetni részvényenként, ami azért lehet nagyon vonzó a jelenlegi részvényesek számára, mert a papírok árfolyama egyébként 45 euró körül mozog. A Ubisoft jelenlegi legnagyobb részvényese a kiadót még 1986-ban alapító Guillemot család, akik a részvények 15%-át birtokolják. A Tencent jelenleg tehát 5%-ot tudhat magáénak, míg a maradték 80% nyilvános piacon kisbefektetők birtokában van.

A Guillemot család az elmúlt időszakban megakadályozta, hogy a Vivendi agresszív felvásárlással lényegében bekebelezze a Ubisoftot. Ám most arról lehet hallani, hogy már kevésbé zárkóznak el a kiadó függetlenségét is alapjaiban meghatározó külsős felvásárlásoktól. Így az sem kizárt, hogy akár ők maguk is adhatnak el valamennyit a Tencentnek a saját részvényeik közül. ■

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2022.08.09. 22:42
Ahá, szóval ezért lesz jövő héten AC crossover event PUBG-ben... :D
GeryG
GeryG 2022.08.09. 23:22
És ezért fog Kínában játszódni a következő Assassin's Creed? :D
ajánlott olvasnivaló