25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2022

Korai hozzáférésben kezd a Destroyer: The U-Boat Hunter

Tengeralattjárókra vadászhatsz ebben a hardcore szimulátorban.

Írta: Dino

Az idei gamescom egyik legkülönösebb játéka volt számomra a Daedalic standján megtekintett Destroyer: The U-Boat Hunter. Vagy pontosabban azt mondhatom róla, hogy a leginkább hardcore játék volt ez azok közül, amiket volt szerencsém látni a kölni rendezvényen.

A címnek megfelelően egy tengeralattjárós programról van szó, amely a második világháború idején, 1942-ben játszódik. Egy Amerikából Nagy-Britannia felé tartó konvoj védelme a feladatunk. Folyamatosan figyelnünk kell műszereinket – szonárt, radart stb. – és a térképet, és ezek segítségével meghatároznunk támadóink helyzetét, állítani irányunkat és sebességünket, majd a megfelelő időpontban torpedót bocsátani rájuk. De a folyamatosan érkező jelentések alapján akár vonalzó segítségével is bemérhetjük az ellenséges hajók helyzetét. És akár légi támogatást is hívhatunk segítségül, felderítésre vagy bombázásra.

Induláskor választhatunk, hogy kis, közepes vagy nagy csatát szeretnénk, esetleg saját beállításainkat adnánk meg. Többek közt a konvoj mérete és támadóink száma függ ettől – no és a játékidő. A kis csata kb. 1 órás játékidőt jelent, a közepes 3-at, a nagy pedig 5-öt. Kezdetben csak egyszemélyes részt tartalmaz a játék. Az 1.0-s verzióban már kampány is lesz, amely egymás utáni küldetéseket tartalmaz majd, átvezető jelenetekkel, eseményekkel. Az utóbbinál olyanra gondoljunk, mint például elromlik vagy jéghegynek ütközik a konvoj egyik hajója.

A Destroyer: The U-Boat Hunter szeptember 28-ától korai hozzáférésben kezdi meg pályafutását, az 1.0-s verziót pedig a jövő év első negyedévében tervezik majd kiadni belőle.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!