25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A gyerek sporttáska rejtelmei (x)

Írta: hirdetés (x)

Napjainkban egyre fontosabb, hogy odafigyeljünk gyermekeink rendszeres testmozgására. A mozgásszegény életmód ugyanis később komoly problémákat okozhat, gondoljunk csak az elhízásra vagy a gerincproblémákra. Az egészséges felnőtt test megalapozása már gyermekkorban megkezdődik, és a tudatosan végzett sporttevékenység nemcsak a testnek, hanem a pszichének és a léleknek is építő erejű.

A sportolást már akár óvodáskorban is el lehet kezdeni, és ezt nemcsak a sportolás, hanem a rendszeres időbeosztás és programok megszokása miatt is be lehet iktatni a gyermek napirendjébe. Cikkünkben azt is elmondjuk, hogy miért fontos, hogy ehhez legyen külön felszerelése is a gyermeknek. Az edzésfelszereléshez vásároljunk gyerek sporttáskát az Ekingnél, ami mesehősök díszítésével is megtalálható.

A gyerek sporttáska rejtelmei (x)

Milyen mozgásforma ajánlható gyermekek részére?
Az ovis gyermekeknek elegendő, ha egy teljes átmozgató, játékos sportfoglalkozáson vesznek részt, de a sportágak alapjaival is el lehet kezdeni ismerkedni természetesen játékos formában. Ebben a korban nem szabad megerőltető vagy egyoldalú gyakorlatokat végezni, törekedni kell arra, hogy a kicsi szervezete csak a neki megfelelő terhelést kapja. A kisiskolások már komolyabban is elkezdhetik az egyes sportágak speciális felkészülési szakaszait.

A kamaszodó gyerekeket már nagyobb terhelésnek is ki lehet tenni. Általában ebben a korban válik el, hogy van-e valakinek igazán tehetsége az adott sportághoz, vagy amatőr szinten, csak kedvtelésből folytatja. Sokan le is morzsolódnak, vagy másik sportág felé fordulnak.

Miért legyen külön edzéscucc már óvodáskorban is?
Amikor eljön a sportolás ideje, nagyon fontos, hogy át tudjon öltözni a gyermek. Ezzel elszakad a korábban végzett tevékenységtől, és rá tud hangolódni a következő programra. Ezenkívül edzés után le tudja venni az izzadt ruhát és száraz ruhát tud magára venni. A kicsik a mesefigurás sporttáskájukba örömmel pakolják be a külön felszerelést.

Mit rejt egy gyerek sporttáska?
Nézzük át rendszeresen a gyerek táskáját, ha nem akarunk később kellemetlen meglepetésekbe botlani egy-egy penészes zsemle vagy kifolyt üdítő kapcsán. Gyakran kapnak a gyerekek a versenyek alkalmával csokit, müzliszeletet, ennek széttrancsírozott nyomai sem mutatnak jól egy fehér pólón. Találhatunk a táskában idegen zoknikat, pólókat, amik a sietős pakolás során lettek bepakolva. Ezeket vigyük be az oviba vagy az edzésre, az edző segíteni fog a gazda megtalálásában.

Ne aggódjunk, ha gyermekünk minden évben másik sportágat választ, vagy az adott sportágban nem ér el kiemelkedő eredményeket. Ha a gyermek örömmel és lelkesen sportol, akkor teljesen mindegy, hogy milyen eredményei vannak, a cél maga a sporttevékenység végzése. Támogassuk őt ezekben a döntéseiben, és ne törjük le lelkesedését, ha egy másik sportot is szeretne kipróbálni. A sportolás minden esetben hasznos időtöltés, építi a testet, a lelket, közösségi élményt ad, rendszerességre szoktat és segíti a szabálykövetés kialakulását.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!