25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Így működik a Joomla weboldal keresőoptimalizálása (x)

Írta: hirdetés (x)

Az egyik legbiztonságosabb a CMS rendszerek közül a Joomla. A népszerű CMS platform, a WordPress alapvetően egy tartalomkezelő és blogrendszer, ezzel szemben a Joomla sokkal összetettebb és terhelhetőbb.

A Joomla többnyelvű támogatást kínál a felhasználóknak, illetve rengeteg tartalomkezelői funkciót is biztosít.

CMS weboldal készítése
Az egyedi fejlesztéssel szemben idő- és költségtakarékos a CMS weboldalkészítés. Rengeteg dolog ingyenesen rendelkezésre áll hozzá, az adminisztrációs felülete pedig könnyen kezelhető kevésbé hozzáértő számára is. A professzionális weboldalfejlesztést azonban bízzuk az Ideastyle csapatára, náluk biztos kezekben lesz a honlapunk.

Így működik a Joomla weboldal keresőoptimalizálása (x)

Természetesen a Joomla weboldalakat is szükséges keresőoptimalizálni. A szaktudás elengedhetetlen, mivel a programozási beállítások és a SEO kiegészítők használata komoly szakértelmet és hozzáértést igényel.

Nemcsak az éppen aktuális irányzatokat, de a versenytársakat is ismerni kell, akik szintén a Google első oldalán szeretnének megjelenni. Tisztában kell lenni vele, hogy konkurenciánk milyen rendszerességgel jelentet meg új cikkeket. Figyelembe kell venni, hogy hirdetéssel soroltatja-e előbbre magát, vagy inkább az organikus elérést részesíti előnyben.

Joomla weboldal keresőoptimalizálása
Kiemelkedő szerepe van a keresőoptimalizálásban a minőségi tartalmak rendszeres létrehozásának. Másolt cikkekkel ne is próbálkozzunk, a Google nemcsak nem szereti, de büntetni is fogja.

Ugyanígy nem ajánlatos a kulcsszóhalmozás, mely szintén büntetést von maga után. A jó szövegírás alappillére a keresőoptimalizálásnak.

Nem mindegy, hogy a szövegen belül hova és hányszor helyezzük el a kulcsszót. A címsorokban mindenképpen szerepeljen és a szövegben is, de ne legyen halmozódás.

Minden metaleírás és cím legyen kitöltve. Keresőbarát URL-ek alkalmazása is nagyon lényeges szempont. A cikkekbe ajánlott belső linkeket tenni és használni 4-5 címkét. A linkekre mutató horgonyszöveg ösztönözzön is a kattintásra.

Hibák, melyek akadályozzák a keresőoptimalizálást
A sablonokban rengeteg a hibalehetőség, ezek miatt a Google keresőben nem fognak minket megtalálni. Lehet vele spórolni, csak egészen biztosan nem éri meg.

Tartalom nélkül nehéz lesz keresőoptimalizálni, ahogy képek nélkül is. Manapság már nagyon kevésnek bizonyul a kizárólag szöveges tartalom. A képaláírások kitöltése is alapvetően fontos.

Lényeges, hogy keresőbarát URL-ek legyenek, ugyanúgy az aloldalak URL-jei is. Erre sokan nem fordítanak figyelmet, pedig rengeteget számít. Kerüljük a túl hosszú URL-eket és a speciális karaktereket is.

Teljesen felesleges a túl sok bővítmény, ami ráadásul jelentősen lassítja is az oldalt. A konkurencia elemzését se hagyjuk ki a folyamatból. A kulcsszóhalmozás, a szöveg másolása már sarkalatos ballépésnek számítanak.

A metaadatokat sem célszerű figyelmen kívül hagyni, valamint a címkék használatát se felejtsük el. Ha pedig nincsenek keresőbarát URL-ek, azzal végképp melléfogunk.

Legyünk tehát körültekintőek a honlap elkészítése során, és ha kell, vegyünk igénybe külső segítséget!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!