25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A kutya sem vette meg az Immortals of Aveumot

Az EA 125 millió dollárból készítette el a varázslós játékot, de a készítők előre sejtették, hogy senkit sem fog érdekelni.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

Azt hiszem, túl nagy meglepetést senkinek sem okoz a hír, miszerint a tavaly nyáron megjelent Immortals of Aveum megbukott. Az EA által kiadott, de az Ascendant Studiosnál készült belső nézetű, fantasy akciójáték egyszerűen a kutyát sem érdekelte.

A helyzet azért is érdekes, mert a játék kritikai fogadtatása alapvetően nem volt rossz. Ezt mutatja, hogy bár a Metacriticen 60-70 százalék közé esik mind a kritikusoktól, mind a játékosoktól kapott értékeléseinek átlaga, addig a Steamen ugyanez a tetszési index már 75%-ra rúg. Itt viszont nagyon fontos hozzátenni, hogy ezt az értéket alig több mint ezer szavazat után kapta, ami egy EA-játék esetében döbbenetesen alacsony szám. Ez pedig alátámasztja azt a fejlesztői véleményt, miszerint a játékra a kutya nem volt kíváncsi.

Egyes a stúdióhoz közeli források arról beszéltek, hogy az EA nagyjából 85 millió dollárt költött a fejlesztésre és legalább további 40 milliót a marketingre, ami így 125 millió dolláros költséget jelent. Mindezt egy olyan projektre, amiről a készítői már előre sejtették, hogy bukásra van ítélve: „Hiába volt néhány nagy tehetség is a fejlesztőcsapatban, de megpróbálkozni egy AAA-kategóriás egyszemélyes shooterrel a mai piacon tényleg borzalmas ötlet volt, főleg, hogy új IP volt, ami ráadásul az Unreal Engine 5-öt használta.”

A bukás mögött a rossz időzítés is állhat, mivel a nyár végén debütált a játék, amikor épp mindenki Baldur’s Gate III és Armored Core VI lázban égett.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Blackhard89
Blackhard89 [3]
Mi az a gameplay? Anno a Dark Messiah megmutatta bebizonyította hogy fps nézetből a varázslás nem tud működni.. Ráadásul ennél a játéknál még sokkal ramatyabb lett. Rossz volt az alap koncepció... Meg lehet nézni a Hogwarts Legacy gameplay mechanikáját. Nem nem csak azért működik mert a Harry Potter világa...
Skorpio90
Skorpio90 [5504]
Meg lehet, optimalizálni kellett volna.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)