25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Zajlik az élet a Focus Home Interactive körül

A francia kiadó megállapodott a Sumo Digital és a Saber Interactive stúdiókkal.

Írta: GeryG

Zajlik az élet a Focus Home Interactive körül

Holnap újra elözönlenek minket a zombik, megjelenik a Saber Interactive új játéka, a World War Z. A zombis multiplayer akciójáték kiadásáért a Focus Home Interactive felel, ám a legfrissebb hírek szerint a premier után sem ér véget az együttműködés a felek között.

Egyfelől készülhetünk idén a Spintires: MudRunner 2 premierjére, amely szintén a Saber csapatának munkája. Emellett pedig a frissen megerősített megállapodás értelmében további játékok is várhatóak a csapattól, szintén a Focus Home színeiben. Egészen pontosan két konkrét bejelentésre számíthatunk (talán az E3-on?) a stúdiótól. Az első egy kooperatív módra kihegyezett vadonatúj IP lesz, míg a másodikat csak a kiadó történetének legambiciózusabb AAA-kategóriás projektjeként említik. Ezeken túl már létező sorozatok Nintendo Switchre és mobil platformokra történő portolásáról is megállapodtak.

De itt még nem értek véget az események a Focus Home háza táján. Szerződést kötöttek ugyanis a Sumo Digital stúdióval is, amely az utóbbi időben olyan projektekben vett részt, mint a Hitman 2 vagy a Forza Horizon 4. Egyelőre nem tudni, hogy a francia kiadóval született egyezség jegyében milyen játék fejlesztésébe fognak, de a hírek szerint egy mulitplayer alkotás formálódik náluk.

Kisebb, illetve kevésbé ismert stúdiókat is felkaroltak, ilyen többek közt a Gasket Games, a Limestone Games és a Lightbulb Crew is. Ezeken túl pedig tovább ápolják a kapcsolatot a Dontnod csapatával, a GIANTS Software gárdájával, valamint az Asobo Studios, a Streum On Studio, illetve a Passtech Games stúdiókkal is.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!