25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ermac közelít a Mortal Kombat 1-hez

Néhány nap és a franchise egyik legendás alakja újra harcba száll.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

Ermac kétségtelenül a Mortal Kombat széria egyik legérdekesebb figurája. Nem csak a letisztult harcmodora miatt sokak kedvence, de még az eredetét övező városi legenda is különlegessé teszi. Bár Ermac először valójában az Ultimate Mortal Kombat 3-ban debütált, a legenda szerint már voltak nyomai a franchise legelső, 1992-es játékában is. Valójában ez nem igaz, de némi félreértés mégis akkora lelkesedést váltott ki a titokzatos karakter iránt a rajongókban akkoriban, hogy a fejlesztők végül valóban megalkották.

Ennek már sok-sok évtizede, azóta Ermac rendszeresen visszatér a franchise különböző epizódjaiban és egyéb feldolgozásaiban. Most éppen a Mortal Kombat 1-ben készül újra harcba szállni. Mivel azonban nem volt része az alapjátéknak, így csak a Kombat Pack DLC-karaktereként teheti ezt meg.

Ermac nem más, mint Quan Chi fekete mágiájának segítségével összekapcsolt szellemek egy egységként gondolkodó csoportja. A varázsige, mellyel a szellemek kapcsolódnak viszont ideiglenesen felbomlik, mikor Ermac-ot legyőzi Mileena, ekkor Emperor Jerrod szelleme – aki szintén Ermac része – átveszi a kontrollt és újra csatlakozik a királyi családhoz, hogy segítse Mileena uralkodását. Végül a lelkek újra összeolvadnak, és Ermac visszatér a Külvilág árnyai közé. Így, hogy nem áll Quan Chi szolgálatában és a királyi családhoz sem tartozik, olyan jövőt kell keresnie, amiért érdemes küzdenie.

A fenti videóban megnézhetjük a híresen kemény ellenfél Ermacet harc közben is. De már nem kell sokat várni, hogy ne csak videón nézhessük őt, hiszen április 16-án érkezik meg a Mortal Kombat 1-be.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Mortal Kombat 1

Platform:

Fejlesztő: NetherRealm Studios

Kiadó: Warner Bros.

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2023. szeptember 19.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

subject17
subject17 [6526]
Amellett, hogy nagyot csalódtam a játékban, még a DLC karakterek közül is kettő olyan, aki már szerepelt a kampányban, ráadásul nemcsak átvezetőben, hanem teljes értékű ellenfélként - tehát vélhetően teljes moveset már létezett az alapjátékban.

Én esetenként egészen barátian állok a dlc/mikrotranzakció intézményéhez, de azért ez bőven szájhúzós.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)