25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Egy egér több géphez, egyszerre - bemutatkozott a Logitech Flow

A szoftver többek közt az új MX Master 2S és MX Anywhere 2S egerekkel használható.

Írta: Dino

Egy egér több géphez, egyszerre - bemutatkozott a Logitech Flow

Sokan használnak egyszerre több monitort gépükhöz, azonban a Logitech felmérései szerint tízből egy ember több gépet is használ párhuzamosan munkája során. Az ő számukra jelenthet segítséget a Flow névre keresztelt szoftveres megoldás, amely az ingyenes Logitech Options program részeként telepíthető, és többek közt a Logitech MX Master 2S és MX Anywhere 2S egerekkel használható. És hogy mit is csinál a Flow? Ha két vagy három gépre telepítjük a programot, egerünket pedig Unifying vevő vagy Bluetooth segítségével mindegyikhez hozzákapcsoljuk, akkor úgy "közlekedhetünk" a kurzorral a gépek monitorai között, mintha többkijelzős rendszert használnánk, azaz egyetlen egérrel egyszerre vezérelhetjük a gépeket. De nem áll meg itt a Flow képessége: még arra is lehetőséget teremt, hogy a másolás/beillesztés funkciót a gépek között használhassuk, legyen szó akár szövegek vagy képek átmásolásáról. Annyi fontos kitétel van, hogy a gépeknek ugyanahhoz a wifi hálózathoz kell kapcsolódniuk. Jó hír ugyanakkor, hogy Windowson és OS X-en egyaránt fut a szoftver.

A Flow által támogatott két új egér ebben a hónapban kerül a boltokba. A csúcsmodell a Logitech MX Master 2S (lásd a lenti képen), a két évvel ezelőtti MX Master utódja. Lelke a továbbfejlesztett Darkfield szenzor, amely legfeljebb 4000 dpi-s felbontásra képes, és bármilyen felületen - akár üvegen is - használható. Görgője többfunkciós, a használat sebességétől függően vált racsnis és szabadon futó forgás között. Hüvelykujjunkhoz egy oldalirányú mozgatásra használható plusz görgő került. 109 euróért lesz kapható hamarosan. Akkumulátora akár 70 napnyi használatot tesz lehetővé egy teljes feltöltés után.
A kompaktabb kialakítású kistesó az MX Anywhere 2S nevet viseli (a nevében S nélküli egér utódjaként), és szintén júniusban érkezik, 89,99 eurós áron.

Újdonságként jön még az M590 Multi-Device Silent Mouse is, amely egy olcsóbb (49,99 euróba kerülő) modell. Ez is kompatibilis a Flow szoftverrel, két gépet vezérelhetünk vele. Nevének megfelelően a csendességre törekedtek vele a tervezők: a kattintások hangja kb. 90%-kal kisebb, mint más modellek esetében, ugyanazt a kattintási érzetet adva, mint amit megszoktunk a hangosabb társaktól. Az egyetlen AA-s elem akár két évig is megfelelő energiával látja el ezt az egeret.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Egy egér több géphez, egyszerre - bemutatkozott a Logitech Flow
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!