25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Sokat javult a The Callisto Protocol megítélése

A fejlesztők javítgatják a kritikus hibákat, amitől szépült a PC-s verzió tetszési indexe, de még így is elég gyatra.

Írta: GeryG

Az idei év "Aliens: Colonial Marines"-sza egyértelműen a The Callisto Protocol. Talán be is vezethetnénk ezt a nem túl dicső címet minden évben azoknál a játékoknál, amelyeket nagy várakozás előzött meg, de a végeredmény egy bughalmaz lett. Mint pl. a Cyberpunk 2077 volt 2020-ban. Most pedig a The Callisto Protocol, legalábbis annak PC-s változata.

Aki esetleg lemaradt volna róla, a Striking Distance Dead Space szellemi örökösnek kikiáltott játéka december legelején jelent meg PC-re és konzolokra. És míg utóbbiakon tisztesen helyt is állt, addig előbbi platformon botrányosan leszerepelt. Nem is kifejezetten magával a játékkal volt a gond, hanem annak technikai állapotával. Rengeteg kritika érte az optimalizációt és a rengeteg grafikai problémát.

Ezek persze eljutottak a készítőkhöz is (akik azért valószínűleg már a premier előtt is tudták, hogy mire számítsanak, ha nem, akkor ott elég komoly gondok lehetnek…), akik azóta is folyamatosan dolgoznak a hibák javításán. Az egyik frissítéssel a hírek szerint sikeresen orvosolták a játék szaggatását és akadozását. A hibát a shaderek okozták, de a frissítés telepítése után elvileg ilyen jellegű gond már nem lehet a játékkal. A készítők azt ígérik, hogy a frissítéssel már csak az első indításnál tapasztalhatunk majd kisebb átmeneti akadozást, ami aztán végleg megszűnik. Valószínűleg még nem oldották meg a hibajelenséget teljes mértékben, mert azt is hozzátették, hogy a későbbiekben további optimalizációra számíthatnak a rajongók.

A premiert követő napokban a Steamet elárasztották a negatív kommentek és a jogos kritikák. Ez a tetszési indexen is tükröződött, amely akkor bő négyezer szavazat után alig 32%-on állt. Ez mostanra valamelyest javult, hiszen a The Callisto Protocol jelenlegi megítélése bő tizennégyezer szavazat után már 57%-ra kúszott fel. Azért még innen is lenne hová fejlődni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!